Nikola Grmoja: Nije dobra poruka što Mamić nije u RH, nadležna tijela nisu ispunila svoju funkciju

Nikola Grmoja: Nije dobra poruka što Mamić nije u RH, nadležna tijela nisu ispunila svoju funkciju

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja kazao je u srijedu kako nije dobra poruka što bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić nije u Hrvatskoj na dan izricanja presude, kojom je na osječkom sudu nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, ustvrdivši kako je očito da nadležna tijela koja su trebala nešto poduzeti kako bi to spriječila nisu ispunila svoju funkciju.

“Poruka sigurno nije dobra. Ovršeni radi nekoliko stotina kuna neplaćenih računa stradaju, a ljudima s ovako teškim kaznenim djelima se omogućilo da napuste Hrvatsku. Pogledajete Todorića”, izjavio je Grmoja novinarima u Saboru.

Podsjetio je i kako je ‘mostovac’ Marko Sladoljev u otvorenom pismu 11. svibnja glavnog državnog odvjetnika pitao jesu li na snazi mjere opreza za Zdravka Mamića u smislu napuštanja odredišta.

“Očito tijela koja su trebala poduzeti što su trebala nisu ispunila svoju funkciju. Ljudi odlaze iz Hrvatske zbog općeg nepovjerenja u institucije, Sabor, Vladu, političare i tu je odgovornost svih nas koji smo dio politike da mijenjamo neke stvari, a to ide jako sporo”, istaknuo je Grmoja.

Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar nepravomoćnom su presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivima po Uskokovim optužbama za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna. Osuđeni su na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina.

Na hipotetsko pitanje o tome bi li Most u Vladu s HDZ-om kada bi na čelu te stranke bio Davor Ivo Stier, Grmoja je odgovorio da ako bi problem HDZ-a bio Plenković, Hrvatska bi bila sretna zemlja.

“Mi se ne želimo baviti HDZ-om, ne zanima nas Plenković, Stier i Kovač, već nas zanimaju hrvatski građani i tim se inicijativama bavimo”, poručio je Grmoja.

Autor/H/B.B./Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI