Čemu dvostruka mjerila Nacionalnoga kriznoga stožera! Don Josip Delaš je žrtva Nadbiskupije?

Čemu dvostruka mjerila Nacionalnoga kriznoga stožera! Don Josip Delaš je žrtva Nadbiskupije?

Površnom analizom društvenih zbivanja uočava se jasna zbrka u društvu. Odredbe Nacionalnoga kriznoga stožera, čini se da su za nekoga majka, a za druge maćeha. Niz je nelogičnosti kad je u pitanju Crkva, a to se najbolje vidi na primjeru don Josipa Delaša u predgradskoj splitskoj župi Sirobuja. Sa svih snimki je vidljivo da je u toj župi poštovana preporuka socijalnoga razmaka, za razliku od brojnih šoping centara i trgovina u kojima se neprestance krše pravila. Zašto dvostruki kriteriji? Drugo, sramotan je linč na čovjeka koji nijednu odredbu nije prekršio? Postavlja se pitanja – kamo ovo vodi? Ne treba zaboraviti da je više od 660 svećenika i redovnika ubijeno u komunističkim vremenima, da mali broj onih koji nisu zatvarani. Iz jednoga svjedočanstva iz hercegovačke župe na Kočerinu 1950. kad je pola svećenika bilo u zatvoru, jedan je ostao i po naputku tadašnje ‘narodne’ vlasti pozivao narod u zadruge. Iz posljednje klupe podigla sve bakica i ravno pred oltar: ‘pratre da si valjao, bio bi u zatvoru’!

A drugo je pitanje, poštujući struku i preporuke Nacionalnoga kriznoga stožera, a zašto u njemu nema barem jednom tjedno nadbiskupa, biskupa, muftije…, imama, rabina…

Svjedočenje don Josipa Delaša krik je da su se pogubile hijerarhijske vođe koji su dostatni i dostupni samo sebi, traže medijski prostor, citiraju, čitaju s nekih papirića. Na primjer, jasno je da je trulež u splitsko-makarskoj nadbiskupiji negdje u vrhu, jer umjesto da se zaštiti don Josipa, od njega se ograđuju!? Zašto? Primjeri su tu još brojni, od suicidalnosti… , prodaje zemlje pa nadalje…

Ne razapinjite čovjeka koji je cijeli svoj život utkao u život naroda, život Crkve, u pomaganju siromašnima! Njegov vapaj je vapaj Bogu, a ne dekretu Marina Barišića!

Mali, obični svećenici pokazali su svoju domišljatost izlazeći među narod, blagosolivljajući ih, djelići s njima kušnje ovoga vremena!

Autor: Totalno.hr/ Foto: Screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI