VODITELJ NACIONALNOG STOŽERA Božinović: Uspjeh popuštanja mjera ovisi o pridržavanju pravila

VODITELJ NACIONALNOG STOŽERA Božinović: Uspjeh popuštanja mjera ovisi o pridržavanju pravila

Struka ide prema mjerama popuštanja čiji uspjeh ovisi o pridržavanju epidemioloških pravila i higijene, poručio je u petak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

“Naš cilj je da kod povratka u normalu stalno radimo korak naprijed, a to ćemo raditi ako se budemo pridržavali epidemioloških pravila kako ne bismo napravili nijedan korak natrag”, istaknuo je Božinović.

Najavio je da će stožer u narednim danima ”davati puno odgovora jer vjeruju kako će imati mnogo pitanja”, pri čemu se građani moraju ponašati kako su se ponašali od početka epidemije.

Ponovio je da se odlukama Vlade omogućuje rad trgovinama, osim onih u trgovačkim centrima, s tim da trgovine prehrambenim i higijenskim potrepštinama u trgovačkim centrima rade i dalje.

Uz to, počinju raditi postolari i krojači, a od 2. svibnja omogućava se održavanje vjerskih okupljanja.

Oni koje će imati radno vrijeme duže od deset sati, napomenuo je Božinović, morat će imati dvokratno vrijeme s pauzom da se obavi dezinfekcija.

“Nedjeljom neće biti dozvoljen rad, osim prehrambenim trgovinama, pekarnicama i trgovinama na benzinskim crpkama. Na tržnicama će se odsad moći prodavati i svježa konzumna jaja, med i cvijeće”, zaključio je Božinović. (Hina)

Foto: Screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI