VODITELJ NACIONALNOG STOŽERA Božinović: Odluka o zabrani rada trgovina nedjeljom donesena na preporuku struke

VODITELJ NACIONALNOG STOŽERA Božinović: Odluka o zabrani rada trgovina nedjeljom donesena na preporuku struke

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović istaknuo je u subotu da je odluka o zabrani rada trgovina nedjeljom donesena na temelju preporuka epidemiološke struke, odbivši komentirati da se situacija koristi u političke svrhe.

Ministar Božinović rekao je da Hrvatska ulazi u novu fazu borbe protiv koronavirusa u kojoj je puno nepoznanica jer  se virus brzo širi, nema cjepiva niti lijeka, te da je jedan od faktora koji najviše pomaže njegovu širenju mobilnost stanovništva.

Vezano uz prvu fazu u popuštanju protuepidemijskih mjera rekao je da je odluka o zabrani rada trgovina nedjeljom donesena na temelju preporuka epidemiološke struke, odbivši komentirati da se situacija koristi u političke svrhe.

”U sklopu mjera koje smo propisivali regulirali smo radno vrijeme. Ova odluka je donesena na temelju preporuka epidemiološke struke. Sve se donosi po preporuci stručnjaka. Svi rade onako kako su radli prije, osim nedjelje, blagdana i praznika”, rekao je.

Upitan boji li se da bi odluku o zabrani rada nedjeljom mogao srušiti Ustavni sud RH, Božinović je ponovio da su sve mjere donesene na preporuku struke. Pritom je odbio komentirati da se situacija koristi u političke svrhe  za podizanje rejtinga HDZ-u. ”Apsolutno to odbacujem i ne želim uopće ovu konferenciju, ovo mjesto i tribinu koristiti za nekakve političke poruke”, rekao je.

“Ovdje se govori isključivo o situaciji koju je izazvala epidemija koronavirusa. Za ova pitanja, znate koje su adrese”, odgovorio je Božinović novinarima na pitanja o mogućnosti održavanja parlamentarnih izbora u srpnju.

Vezano uz nadzor putnika u autobusima i tramvajima, Božinović je kazao da je to zadaća prijevozničkih tvrtki. “Velika je vjerojatnost da će i putnici voditi računa o situaciji i mjerama”, dodao je Božinović. (Hina)

Foto: Screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI