NACIONALNI STOŽER Beroš: U Hrvatskoj 11 novih slučajeva koronavirusa, tri osobe preminule; Nakon pojave žarišta epidemije na Braču skočio indeks zaraze

NACIONALNI STOŽER Beroš: U Hrvatskoj 11 novih slučajeva koronavirusa, tri osobe preminule; Nakon pojave žarišta epidemije na Braču skočio indeks zaraze

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je ukupan broj od 2187 oboljelih u Hrvatskoj, a tri osobe su umrle, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Ukupno je testirano 44.886 ljudi, u zadnja 24 sata 668, od čega je 4,87 posto pozitivnih. Od jučer su preminule tri bolesnice, u bolnici u Koprivnici, bile su 1925., 1931. i 1935. godište, s kroničnim bolestima, pa je ukupni broj preminulih do sada 90”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Nakon pojave žarišta epidemije na Braču skočio indeks zaraze

Na respiratoru je 13 osoba, 169 je hospitaliziranih, oporavljenih je 675, oporavljenih kod kuće 1089, pa je ukupno oporavljenih 1764, odnosno 38 više u odnosu na jučer, dodao je.

Iz samoizolacije od današnjeg broja oboljelih je osam. Devet pozitivnih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, te po jedan u Brodsko-posavskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

“Na Braču je osam pozitivnih, svi su oni s blažim kliničkim simptomima, većina i bez, te osim dvije osobe nitko s Brača nije hospitaliziran u Splitu”, rekao je Beroš.

Na Braču su jučer uzeta 92 brisa, dosad je napravljeno njih 49, među kojima je bilo osam pozitivnih nalaza, a ostali se još čekaju.

U Hrvatskoj je indeks zaraze, odnosno reprodukcijski broj koji pokazuje koliko jedna zaražena osoba zarazi drugih osoba, prethodnih dana kada smo dnevno imali jednoznamenkasti broj zaraženih bio 0,2, što je jako dobar rezultat.

No, nakon pojave žarišta epidemije na Braču indeks zaraze je skočio na 0,7 i 0,8, upozoreno je na konferenciji. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI