Na vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” upisan 18. naraštaj kadeta Hrvatske vojske na vojne studijske programe

Na vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” upisan 18. naraštaj kadeta Hrvatske vojske na vojne studijske programe

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” (HVU) u Zagrebu i Splitu od 21. do 23. srpnja 2020. proveden je upis prvostupnika u prvu godinu sveučilišnih studijskih programa Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje i Vojno pomorstvo, novog 18. naraštaja kadeta. Upis novog naraštaja kadeta ove je godine proveden uz poštivanje svih propisanih zaštitnih mjera za suzbijanje COVID-19, izvjestilo je Ministarstvo obrane.

Na sveučilišni preddiplomski studij Vojnog vođenja i upravljanja u Zagrebu je upisano 40 kadeta, dok se je na sveučilišni preddiplomski studij Vojno inženjerstvo upisalo se 25 kadeta. Za oba studijska programa bit će raspisan natječaj za jesenski upisni rok.

Za integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo u Splitu, upisalo se 20 kadeta za potrebe Ministarstva obrane RH.

Nakon upisa, kadeti su potpisali Ugovor o kadetskoj službi te Ugovor o redovitom studiranju sa Sveučilištem u Zagrebu i Sveučilištem u Splitu. Novim kadetima u rujnu slijedi pripremni kamp u trajanju od tri tjedna i polaganje svečane prisege dok akademska godina počinje 28. rujna 2020. godine, stoji u priopćenju MORH-a.

Foto: HVU /D. Volarić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI