Na Trgu bana Jelačića počeo Festival jednakih mogućnosti! Dođite i podržite ove mlade kreativce

Na Trgu bana Jelačića počeo Festival jednakih mogućnosti! Dođite i podržite ove mlade kreativce

Na zagrebačkom glavnom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića jučer je počeo trodnevni festival za osobe s invaliditetom pod nazivom “(F=M) Festival jednakih mogućnosti “, a svrha ovog hvalevrijednog Festivala jest predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa uz poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana.

Ova tradicionalna međunarodna manifestacija urbane kulture u organizaciji Društva tjelesnih invalida potiče i predstavlja radove mladih kreativaca.

Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama.

Svrha je Festivala javno pokazati stvaralačke mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana, istaknuo na službenoj stranici FM-a.

Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom. Dođite i podržite ove mlade kreativce.

Tekst i foto: Božidar Bebek/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI