Na potresom pogođenom području odrađeno preko 9600 vatrogasnih intervencija

Na potresom pogođenom području odrađeno preko 9600 vatrogasnih intervencija

Na uklanjanju posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, do sada je sudjelovao 8591 vatrogasac s 2142 vatrogasna vozila, a odrađeno je 9647 intervencija, priopćila je u petak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

U HVZ-u ističu da su vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije tijekom četvrtka nastavile s radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa. Prema trenutno obrađenim podacima na 165 vatrogasnih intervencija bilo je angažirano 214 vatrogasaca sa 72 vatrogasna vozila.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina bila su angažirana 92 vatrogasca s 32 vozila s područja VZŽ Šibensko-kninske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Karlovačke te Državna vatrogasna intervencijska postrojba Šibenik i Split kao i lokalne vatrogasne snage. Zabilježeno je 80 intervencija.

Na području VOZ Sisak bila su angažirana 62 vatrogasca s 19 vozila iz Zagrebačke županije, lokalnih DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Sisak. Evidentirane su 53 intervencije.

Na području VOZ Petrinje bilo je angažirano 60 vatrogasaca s 21 vozilom s područja VZŽ Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Požeško-slavonske i Grada Zagreba te lokalne vatrogasne snage. Evidentirane su 32 intervencije.

Hrvatska vatrogasna zajednica u priopćenju navodi i kako je nastavljena sanacija u potresu oštećenih objekata u Zagrebu.

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a u četvrtak su imali 58 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crijepova i fasada te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata. Na tim tehničkim intervencijama sudjelovalo je ukupno 223 vatrogasaca sa 105 vatrogasnih vozila. (Hina)

Foto: HVZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI