Na Policijskoj akademiji održan Božićni koncert MUP-a

Na Policijskoj akademiji održan Božićni koncert MUP-a

U predvorju Policijske škole „Josip Jović“ na Policijskoj akademiji, u ponedjeljak, 18. prosinca, održan je Božićni koncert Ministarstva unutarnjih poslova.

Tamburaški orkestar i Vokalni ansambl MUP-a, Zbor Policijske akademije te Policijske klape Sv. Mihovil i Sv. Matej pripremili su bogat program, a božićnom ugođaju doprinijeli su vokalni solisti Boris Novak i Marijan Ričković te uvaženi gosti Lejdi Oreb, Elizabeta Skobe i Krešimir Marmilić dok je cijeli program dirigirala prof. Nevenka Pavleković.

U izvođenju skladbe „Bijeli Božić“, Tamburaškom orkestru Ministarstva unutarnjih poslova na pozornici se pridružila i Nikolina Burđelez, jedna od polaznica Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Božićnom koncertu su uz ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davora Božinovića i glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu bili nazočni načelnici policijskih uprava, rukovoditelji i ostali zaposlenici ministarstva, Ravnateljstva policije i Policijske akademije, predstavnici sindikata, policijski časnici za vezu, kao i brojni uvaženi gosti.

Foto:MUP
“Uistinu se nadam da postaju vidljivima napori koje po svim linijama rada ulažemo kako bi policijski službenici, taj sukus ovog našeg sustava, mogli neometano i kvalitetno posvetiti se svom važnom poslu očuvanja reda i sigurnosti naše države. Sa svojim sam najužim suradnicima, od preuzimanja dužnosti započeo niz projekata s ciljem, ja bih nazvao, rehabilitacije policijske struke i sustava unutarnjih poslova. Taj cilj ogleda se u stvaranju moderne, vrhunski opremljene i obučene policije, čije će težište biti na proaktivnom, a ne samo na reaktivnom djelovanju. Međutim, prvo što o ovom sustavum, ovoj profesiji treba – je vratiti brigu o njemu. Zaista, ne vidim kako bi drugačije policijski službenici mogli obavljati svoje zahtjevne, opasne i odgovorne zadaće, ako nisu zbrinuti, ako ne postoji čvrsta, solidna i trajna baza svega neophodnog za njihov nesmetani rad”, kazao je ministar Božinović. 

Nakon iznošenja rezimea proteklih šest mjeseci, koliko je na čelu ovog ministarstva i planova za nadolazeću godinu, ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović je svim policijskim službenicama i službenicima koji će ih provesti u službi, zaželio mirne i sigurne blagdane. Sreću i veselje u nadolazećim blagdanskim danima poželjeli su im glavni ravnatelj policije Nikola Milina te načelnik Policijske akademije Dubravko Novak. 

Foto:MUP
„Prvenstveno bih mirne i sigurne blagdane zaželio svim onim policijskim službenicama i službenicima koji u ovom trenutku diljem Hrvatske obavljaju svoje zahtjevne dužnosti. Zatim bih sreću i veselje zaželio i svim građanima Republike Hrvatske, kao i svima vama. Želim vam puno poslovnih uspjeha, ali posebice želim vam više trenutaka koje ćete provesti u krugu vaših najmilijih, a iznad svega želim vam puno zdravlja”, završne su riječi ministra Božinovića. 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI