Na Mirogoju održan posljednji ispraćaj dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

Na Mirogoju održan posljednji ispraćaj dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

Na zagrebačkom groblju Mirogoj u srijedu je održan posljednji ispraćaj dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je umro u nedjelju u 66. godini života od posljedica srčanog udara.

Posljednju počast zagrebačkom gradonačelniku došli su odati i visoki uzvanici ali i brojni zahvalni građani.

Obred je predvodio mons. Zlatko Koren, a posljednji pozdrav uputili su gradonačelnikov prijatelj i suradnik Ljubo Jurčić te zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Duž povijesnih mirogojskih Arkada, s jedne strane pružao se „špalir“ djelatnika zagrebačkih komunalnih službi, a s druge strane cvjetni zid pogrebnih vijenaca. Gradonačelnika Bandića na vječni počinak ispratili su i predstavnici vjerske vlasti, zagrebački vatrogasci, članovi kulturno-umjetničkih društava, Kravat pukovnija, Zagrebačke mažoretkinje, sinjski alkari, Puhački orkestar ZET-a te klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“.

Misa zadušnica održana je u gradonačelnikovoj župnoj crkvi Majke Božje Lurdske, a u Zagrebu je danas, 3. ožujka, proglašen Dan žalosti, stoji u priopćenju.

Foto: Grad Zagreb

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI