Na današnji dan postavljen Gospin kip na Brdu ukazanja

Na današnji dan postavljen Gospin kip na Brdu ukazanja

Gospin kip na Brdu ukazanja je postavljen na današnji dan, 8. rujna 2001. godine povodom dvadesete te obljetnice Gospinih ukazanja u Bijakovićima i Međugorju.

Kip su iznijeli i postavili stanovnici Bijakovića, a kupili su ga hodočasnici iz Koreje. Mještani u dogovoru sa svećenicima iz župe Međugorje su se odlučili na postavljenje Gospinog kipa na Brdu ukazanja, kako bi se zahvalili Gospi za 20. godina milosti i ljubavi i što je izabrala župu Međugorju kao mjesto svojih ukazanja.

Hodočasnici iz Koreje posebno su molili i zavjetovali za mir na svom poluotoku.

Najprije se pokušalo dogovoriti s međunarodnim vojnim snagama koje su još bile na ovom području da se kip iznese helikopterom, ali kada je to propalo mještani uzimaju stvar u svoje ruke. Napravili su nosiljku i kip koji je zajedno s nosiljkom težio 1200 kilograma, njih 36 sa zamjenama uz molitvu, pjesmu i zahvale Gospi iznijelo je za točno sat vremena.

Danas su nam posvjedočili kako uopće nisu osjećali napor i umor, niti se itko od njih ozlijedio dok su kip iznosili, a kada su došli do mjesta na kojem je postavljen izmolili su još sedam Očenaša.

Gospin kip je izrađen prema modelu istoga onoga koji se nalazi ispred župne crkve Sv. Jakova u Međugorju. Model je izradio talijanski hodočasnik Dina Felicia, a po postavljanju kip je blagoslovio tadašnji međugorski župnik fra Ivan Sesar.

Izvor/ Velimir Begić/ Radio postaja Mir Međugorje

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI