Muslimanski čelnik kaže da je Hrvatska zemlja mira, sklada i vjerskih sloboda

Muslimanski čelnik kaže da je Hrvatska zemlja mira, sklada i vjerskih sloboda

Hrvatska uživa ugled zemlje mira, sklada i visokih standarda u poštivanju vjerskih sloboda, rekao je u utorak u Zagrebu Muhamed bin Abdulkarim Al Isa, generalni tajnik Lige muslimanskog bratstva na sastanku s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, priopćio je njezin ured.

Al Isa je ranije u utorak sudjelovao na Međunarodnoj konferenciji “Ljudsko bratstvo – temelj sigurnosti i mira u svijetu“ koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice i u okviru hrvatskog predsjedanja EU-om.

Prema priopćenju, Al Issa je pohvalio zalaganje Grabar-Kitarović na promicanju politike mira, tolerancije, suradnje i uvažavanja svih vjera i naroda.

Najavio je kako se u Zagrebu planira osnovati Centar za kulturu dijaloga koji će nastaviti razvijati zajedničke vrijednosti u službi čovječanstva.

Liga muslimanskog svijeta je nevladina organizacija osnovana 1962. u Saudijskoj Arabiji s ciljem promicanja umjerenih vrijednosti Islama koje se zalažu za mir i toleranciju kao “stvarnih poruka Islama”.

Ta organizacija se protiv ekstremizma bori ukazivanjem na te poruke putem medija te organiziranjem međunarodnih konferencija. (Hina)

Foto: PRESS URED PREDSJEDNICE RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI