MUP poziva građane da bez sankcija predaju ilegalno oružje: „MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA“

MUP poziva građane da bez sankcija predaju ilegalno oružje: „MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA“

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP)  u petak je ponovno pozvalo građane koji još čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksplozivna sredstva, da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Prikupljanje skrivenog oružja i eksplozivnih sredstava dio je modernizirane MUP-ove kampanje “Manje oružja, manje tragedija” kojom se želi potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnom sredstvima.

Od 1. rujna 2007. do 30. studenog 2020. građani su dragovoljno predali 5493 kg eksploziva, 5.570.778 komada streljiva, 5354 komada automatskog i 9183 komada dozvoljenog oružja te 330.462 komada rasprskavajućeg oružja.

Kampanja kreće sa svojim multimodularnim preventivnim alatima diljem Hrvatske, a sutra će već na terenu zaživjeti u Sisačko-moslavačkoj županiji. I tako svakog petka proaktivnim programom kampanje diljem Hrvatske nastojat će djelovati na svijest građana kako bi shvatili da “manje oružja zaista znači i manje tragedija”.

MUP je kampanju najavio povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, a sufinancirana je sredstvima Europske unije kroz Fond za unutarnju sigurnost.

Foto: MUP/ Izvor/ http://hr.n1info.com/Vijesti/a585701/MUP-poziva-gradjane-da-bez-sankcija-predaju-ilegalno-oruzje.html

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI