(FOTO i VIDEO) MUP: Počela škola – oprez u prometu!

(FOTO i VIDEO) MUP: Počela škola – oprez u prometu!

Započela je nova školska godina, a nastavu ove godine pohađa preko 38.000 prvašića koji će po prvi put postati samostalni sudionici u prometu.

Zbog posebnih epidemioloških mjera, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorilo da će se edukacija o pravilnom ponašanju u prometu odvijati primarno putem modernih tehnologija, izvjestio je MUP.

Svaki će prvašić, kroz preventivno-edukativni video „Poštujte naše znakove“, steći potrebna znanja o sigurnom ponašanju u prometu, a virtualni policajci Mario i Ante upoznati će ih sa značenjem prometnim znakovima i prometnim pravilima.

U zonama oko škola i dalje će za sigurnost naših prvašića brinuti naši stvarni prometni policajci, a virtualni mogu doprinijeti usvajanju pravilnog ponašanja u prometu te potaknuti odgovornost i samostalnost naših najmlađih sudionika u prometu, navode u policiji.

Iz MUP-a apeliraju na roditelje i vozače da budu primjer i najbolji uzor u odgovornom ponašanju u prometu jer djeca i mladi uče od starijih, oponašaju ih u svemu, pa tako i u prometu te vozačima savjetuju da budu oprezni u zonama osnovnih škola.

Foto i video: MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI