MUP: Osječka policija uhitila dvojicu koja su počinila 31 kazneno djelo

MUP: Osječka policija uhitila dvojicu koja su počinila 31 kazneno djelo

Na području Policijske uprave osječko-baranjske provedeno je  kriminalističko istraživanja nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom i jednim maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje 31 kaznenog djela na području četiri slavonske županije, izvjestio je MUP.

Policijski službenici Policije uprave osječko-baranjske proveli su izvide u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku i obavili pretrage stanova i drugih prostorija. Prilikom dolaska na jednu od adresa obavljanje pretrage doma i drugih prostorija, policajci Interventne jedinice policije spriječili su bijeg 41-godišnjaka. Pretragama domova pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s počinjenim kaznenim djelima.

Ovom policijskom akcijom razriješeno je ukupno 31 kazneno djelo i to: 15 kaznenih djela „Teška krađa“, 10 kaznenih djela „Krađa“, 3 kaznena djela „Oštećenje tuđe stvari“, 2 kaznena djela „Krivotvorenje isprava“ i 1 kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“.

Kaznena djela počinjena su u vremenskom periodu od mjeseca travnja do mjeseca kolovoza ove godine.

Od 31 razriješenog kaznenog djela, 22 kaznena djela počinjena su na području Policijske uprave osječko-baranjske, 7 kaznenih djela na području Policijske uprave brodsko-posavske, 1 kazneno djelo na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske i 1 kazneno djelo na području Policijske uprave virovitičko-podravske.

Pričinjena materijalna šteta počinjenim kaznenim djelima procjenjuje se na više od  170 tisuća kuna. U četvrtak, 6. kolovoza, maloljetnik je ispitan uz nazočnost dodijeljenog branitelja, dok je 41-godišnjak nakon završenog ispitivanja predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđeno je posebno izvješće.

FOTO: PU osječko-baranjska

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI