Mrak-Taritaš oštro osudila što se ne otpisuju računi za struju Zagrepčanima koji nakon potresa žive u kontejnerima

Mrak-Taritaš oštro osudila što se ne otpisuju računi za struju Zagrepčanima koji nakon potresa žive u kontejnerima

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš u srijedu je oštro osudila to što nije prošla SDP-ova inicijativa za otpisom računa za struju Zagrepčanima koji nakon potresa žive u kontejnerima.

Mrak-Taritaš je rekla novinarima da time što na sjednici Gradske skupštine nije prihvaćena inicijativa Kluba gradskih zastupnika SDP-a “vladajući pokazali svoje najlošije lice”.

“Vladajući šalju poruku građanima grada Zagreba – politikanstvo, sljedeći izbori su puno važniji od vas, premalo nam je to glasova, pa onda to možemo i drugačije”, rekla je Mrak-Taritaš. Dodala je da je to “apsolutno krivo” i da su poslali poruku “nema nama pomoći”.

Riječ je, kaže, o tome da sugrađani žive u kontejnerima, plaćaju velike rate za struju. “Ne znamo koliko dugo će živjeti u tim kontejnerima. Kolege iz SDP-a su išle s jednim prijedlogom, gdje se obavezuje gradonačelnik Milan Bandić da od Vlade zatraži da dobiju otpis velikih rata za struju, odnosno da ako to tako ne bude da gradonačelnik onda putem Gradske skupštine pomogne sugrađanima”, rekla je.

Podsjetila je da je jučer na “aktualnom prijepodnevu” Bandić rekao da će to učiniti, te da su se i zastupnici HDZ-a, koalicijskog partnera Bandića, “preko noći predomislili”.

Istaknula je da je riječ o jednoj formalnoj točki, ali da ona “zaista utječe na živote građana grada Zagreba”.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI