Mrak-Taritaš najavila samostalnu kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba pod sloganom “Promjena koje se ne bojim”

Mrak-Taritaš najavila samostalnu kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba pod sloganom “Promjena koje se ne bojim”

Anka Mrak Taritaš koja je u prošlim izborima jedina ozbiljno priprijetila pokojnom gradonačelniku Bandiću, izborivši drugi krug, danas je objavila kandidaturu i za predstojeće izbore za novog gradonačelnika. Kako je sama rekla, građani znaju za nju, a ona sama ima iskustva u upravljanju velikim sustavima.

“Dosta je bilo ludosti, neozbiljnih projekata, trebamo se ozbiljno prihvatiti posla. To je jedan od razloga zašto sam se kandidirala za gradonačelnicu Zagreba”, kazala je Mrak Taritaš.

Rezultat je to neuspješnih dogovora sa SDP-om koji nisu prihvatili prijedlog Mrak Taritaš da se okupi širi tim kako bi dan poslije izbora bili spremni na funkcioniranje. No, kako nije bilo sluha s druge strane Anka Mrak Taritaš se odlučila na samostanu kandidaturu.

Prva stvar, kaže, ta je da zaista treba promijeniti način upravljanja gradom Zagrebom, ali uz to, u ključne stvari spada obnova Zagreba iza potresa, financije grada Zagreba, promet i otpad u Zagrebu.

“Od potresa je prošlo godinu dana, pokazalo se, da nema želje ili volje ili dovoljnog snalaženja, i za to su krivci ova Gradska uprava i HDZ-ova Vlada. Druga stvar, to su financije grada Zagreba koji je zaslužio da ima zaista jasno definirano upravljanje proračunom”, rekla je.

Treba podsjetiti da je upravo ona vodila obnovu Gunje nakon poplave.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI