Mrak-Taritaš: Bandić voli paradirati, slikati se i obećavati

Mrak-Taritaš: Bandić voli paradirati, slikati se i obećavati

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš rekla je da je 10 mjeseci prošlo od potresa u Zagrebu te da bi svaka država koja upravlja svojim prostorom i vodi računa i svaki grad koji vodi računa o svom gradu, iz toga nešto trebao naučiti, ali “nažalost gradonačelnik Zagreba se pokazao da odlično funkcionira kada treba paradirati, nekog postrojavati i neke spomenike otvarati, ali izuzetno loše funkcionira u uvjetima kad se zaista od njega čeka rad, napor i trud”.

Podsjetila je da Zakon između ostalog kaže da su javne zgrade prioritet, te je između ostaloga predvidio da zgrade nakon obnove dobiju certifikat na kojemu će biti navedeno koji stupanj potresa mogu izdržati.

Kaže da su se u Zagrebu već trebale detaljno pregledati škole i vrtići i napravili elaborati. Poručila je i da je Grad zajedno sa stručnjacima trebao napraviti i “iskorak” jer nije bilo razloga da one škole i vrtiće koji su bez ikakvog oštećenja ne dobiju certifikat koji stupanj potresa mogu izdržati.

Mrak-Taritaš kaže da Bandić “voli paradirati, slikati se i obećavati”, a nije se primio posla.

Njihova inicijativa, poručuje, apel je gradonačelniku da radi svoj posao kako bi roditelji imali minimalnu sigurnost da je s njihovom djecom u školi sve u redu.

Izvor/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI