MRAČNE SLUTNJE! Zelenski: Putinove tvrdnje o neonacistima u Ukrajini pokazuju da bi on “mogao biti sposoban za vrlo užasne korake”

MRAČNE SLUTNJE! Zelenski: Putinove tvrdnje o neonacistima u Ukrajini pokazuju da bi on “mogao biti sposoban za vrlo užasne korake”

Ukrajinskog Predsjednika Zelenskog su pitali o tvrdnjama ruskog agresora Vladimira Putina da je ukrajinska vlada puna neonacista. Rekao je da ove Putinove izjave ne može shvatiti “ozbiljno” i nazvao ih “smiješnim”.

Zelenski je dodao da je Putin u informacijskom balonu, ali je napomenuo da ga ovakve izjave ruskog predsjednika zabrinjavaju za što je sposoban.

“Ne bojim se ničega osim ljudi, ali činjenica je – činjenica je da bi, ako je ozbiljan u vezi s ovom izjavom, mogao biti sposoban za vrlo užasne korake jer bi to značilo da ovo nije igra za njega. on stvarno vjeruje u ovo, ako nije igra, onda ćemo se samo nastaviti boriti protiv toga. Ako je igra. Ali ako nije igra, ako je ozbiljan u tome, ako misli da je ovo njegova misija da osvoji naše teritoriju i ako vidi znakove neonacista u našoj zemlji, onda se postavljaju mnoga pitanja što je još sposoban učiniti za svoje ambicije, za svoju misiju”, rekao je ukrajinski predsjednik.

Zelenski je Putinove izjave nazvao “vrlo zastrašujućim, vrlo opasnim”.

Izvor/ CNN/ Foto: Screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI