ŠOK IZ MOSTARA: HT Eronet pod kontrolom HDZ BiH potonuo u gubitak od 2,5 milijuna KM!

ŠOK IZ MOSTARA: HT Eronet pod kontrolom HDZ BiH potonuo u gubitak od 2,5 milijuna KM!

BH Telecom je u prvom polugodištu 2019. poslovao s neto dobiti od 24,56 milijuna KM što je za 2,7 posto više u odnosu na godinu ranije kada je dobit iznosila oko 23,92 milijuna KM.

U isto vrijeme, HT Eronet, koji je također u većinskom vlasništvu Vlade Federacije BiH, potonuo je u gubitak od 2,5 milijuna KM.

Prema dostupnim informacijama, poslovni prihodi HT-a pali su za oko 3 posto na 94,77 milijuna KM, nakon što su u istom periodu prošle godine bili 97,6 miliona KM. U isto vrijeme, poslovni rashodi iznosili su 98,79 milijuna KM i manji su u odnosu na prošlu godinu za oko 1,5 posto kada su iznosili 100,2 milijuna KM, piše regionalni portal Slobodna Bosna.

Na drugoj strani, poslovni prihodi BH Telecoma na kraju juna 2019. godine, iznosili su oko 224,4 milijuna KM i također su za 3,4 posto su manji u odnosu na isti period prošle godine kada su iznosili oko 232,36 milijuna KM.

No, u isto vrijeme, za pet posto smanjeni su i poslovni rashodi BH Telecoma koji su na kraju juna 2019. iznosili oko 198,2 milijuna KM, dok su godinu ranije iznosili 208,80 milijuna KM.

I upravo tu treba tražiti razloge zbog kojih je HT Eronet potonuo u gubitak, što predstavlja prvorazredni šok budući da je riječ o sektoru koji još uvijek bilježi visoke stope profitabilnosti.

Nakon Aluminjskog kombinata Mostar, i Mostarskog aerodroma, HT Eronet je već treća firma u većinskom državnom kapitalu, a pod kontrolom HDZ-a BiH i njihovog čelnika Dragana Čovića, koja se u 2019. godini suočava s ozbiljnim ekonomskim problemima.

Izvor/ Slobodna Bosna

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI