U Sisačko-moslavačkoj županiji brži i kvalitetniji prijevoz pacijenata

U Sisačko-moslavačkoj županiji brži i kvalitetniji prijevoz pacijenata

Nabavkom dva nova sanitetska vozila s po dva ležaja za prijevoz pacijenata, Zavod za hitnu medicinu u Sisku učinio je golem korak u poboljšanju kvalitete usluga.

Zbog malog kapaciteta takvih vozila, koja su uglavnom raspolagala s jednim improviziranim ležajem za nepokretne ili teže pacijente, dosad se nerijetko čekalo i nekoliko sati kako bi pacijent bio prevezen na pregled u neku zagrebačku bolnicu.

Nova vozila, vrijedna oko 600.000 kuna, kupljena su iz decentraliziranih sredstava županijskog proračuna, a ključeve je voditelju voznog parka Zavoda Franji Crnkoviću predao sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Kako je rekao ravnatelj Zavoda Tomislav Fabijanić, to su prva dva namjenska vozila te vrste. Budući da je sve veći broj težih pacijenata, kojima treba prijevoz na preglede ili zahvate u drugim sredinama, sada će se sve potrebe prijevoza moći bez problema zadovoljiti.

U Zavodu je sada 13 vozila za hitnu službu i 30 za sanitetski prijevoz, rekao je Fabijanić.

Žinić je najavio da će Županija više ulagati u zdravstvo, posebno u hitnu pomoć. Zahvaljujući stalnoj obnovi voznog parka, a u zadnje je dvije godine nabavljeno sedam potpuno opremljenih vozila, prosječna starost vozila je ispod pet godina, što je vrlo dobar prosjek, dodao je Žinić. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI