Sisačko-moslavačka županija: General Šundov posjetio vojnike na jasenovačkom području

Sisačko-moslavačka županija: General Šundov posjetio vojnike na jasenovačkom području

U obrani od poplava u Sisačko-moslavačkoj županiji u petak je bilo angažirano ukupno 228 hrvatskih vojnika s motornim vozilima, čamcima i strojevima, a načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov obišao je Namjenski organizirane snage OS RH na jasenovačkom području u Jasenovcu, Košutarici i Uštici.

O trenutnom stanju i uporabi postrojbi OS RH na poplavljenom području načelnika je upoznao čelnik Operativnog tima Taktičko zapovjednog mjesta HKoV-a brigadir Ivica Plejić.

Tijekom obilaska, general Šundov sastao se i s načelnicom općine Jasenovac Marijom Mačković te predstavnicima Hrvatskih voda. Na sastanku su razgovarali o trenutnoj situaciji na terenu i preventivnim mjerama kojim bi se spriječila eventualna puknuća nasipa i pomoglo tamošnjem stanovništvu.

Zahvalio je svim sudionicima na angažmanu u obrani od poplava, a posebno pripadnicima Hrvatske vojske koji danju i noću sudjeluju u aktivnostima punjenja vreća s pijeskom i izgradnji zečjih nasipa u obrani od poplava.

U obrani od poplava tijekom današnjeg dana je u Sisačko-moslavačkoj županiji bilo angažirano ukupno 228 pripadnika OS RH s motornim vozilima, čamcima i strojevima.

Temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje i odluke potpredsjednika vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića angažirani su pripadnici Oružanih snaga RH, kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava.

Autor/H/B.B./Foto/HKOV/I.Oršolić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI