MORH: Zračne snage gase novi požar kod Perkovića; Ranije jedan Canadair sudjelovao u gašenju požara kod Posedarja u Zadarskoj županiji

MORH: Zračne snage gase novi požar kod Perkovića; Ranije jedan Canadair sudjelovao u gašenju požara kod Posedarja u Zadarskoj županiji

Nakon gašenja požara kod Posedarja, zračne snage angažirane su na požarištu kod  Perkovića u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo obrane (MORH).

Jedan Canadair i jedan Airtractor iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućeni su na požarište Mravnica-Perković u Šibensko-kninskoj  županiji.

Ranije je jedan Canadair sudjelovao u gašenju požara kod Posedarja u Zadarskoj županiji.

Iz MORH-a je popodne u priooćenju o angažmanu kanadera u gašenju požara u Posedarju,  istaknuto da su od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do jučer zračne protupožarne snage bile angažirane u gašenju deset požara (pet u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Šibensko-kninskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji). Ukupno su zračne protupožarne snage ostvarile oko 70 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 2300 tona vode. U izviđanju područja koja su procijenjena kao visokorizična za požare tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran pet puta. (Hina)

Foto: HRZ/ M. Karačić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI