MORH raspisao natječaj za prijam u kadetsku službu

MORH raspisao natječaj za prijam u kadetsku službu

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u petak javni natječaj za prijam u kadetsku službu, na preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva, izvjestilo je u petak Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

Rok za podnošenje prijava je 14. kolovoza 2020. godine. Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati za prijam u kadetsku službu su: državljanstvo Republike Hrvatske, rođen/a 1998. godine ili kasnije, završena četverogodišnja srednja škola, da se protiv njega/nje ne vodi kazneni postupak po službenoj dužnosti, da nije pravomoćno osuđivan/a za kaznena dijela navedena u članku 35. stavku 1. alineji  2.  Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske („Narodne novine“, br. 73/13, 75/15, 50/16, 30/18 i 125/19), da je upisan/a na prvu godinu redovitog studija (u drugom upisnom roku u rujnu 2020.), ispunjeni zdravstveni, psihički, tjelesni i sigurnosni kriteriji za kadete propisani Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih,  tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u  službu u Oružane snage Republike Hrvatske  („Narodne novine“, br. 13/14, 134/15 i 138/15) koji će se po pozivu Ministarstva obrane utvrditi u posebnom postupku prije upisa na sveučilišni studij.

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku elektronički Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Pismene prijave trebaju sadržavati zamolbu sa životopisom, adresom i brojem telefona/mobitela, presliku osobne iskaznice i uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci.

Kandidati za kadete/kinje koji ispunjavaju propisane uvjete za prijam u kadetsku službu i koji se u propisanom postupku elektronički prijave Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij u roku navedenom u ovom natječaju, Ministarstvo obrane pozvat će na odabirni postupak.

U odabirnom postupku kandidati/kinje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 13/14, 134/15 i 138/15).

U kadetsku službu primaju se kandidati/kinje koji u odabirnom postupku postignu najbolje rezultate i upišu prvu godinu redovitog studija u drugom upisnom roku u rujnu 2020. godine.

Upise na sveučilišni studij iz ovog natječaja kandidati/kinje provode u skladu s propisima i uvjetima natječaja koji raspisuje Sveučilište u Zagrebu.

Kandidati/kinje koji zadovolje uvjete odabirnog postupka i upišu sveučilišni studij iz ovog natječaja, početkom rujna 2020. godine bit će pozvani na pripremni kamp.

Nakon odabirnog postupka i upisa na sveučilišni studij  kandidati/kinje po pozivu Ministarstva obrane obvezni su dostaviti izvornik ili ovjerenu presliku rodnog lista i svjedodžbe četvrtog razreda srednje škole i podatke o broju žiro računa i banci.

Tijekom školovanja kadeti/kinje ostvaruju određena prava propisana Pravilnikom o načinu i uvjetima sklapanja ugovora o kadetskoj službi i ugovora o stipendiranju („Narodne novine“, br. 158/13 5/17 i 55/19.).

Nakon završenog preddiplomskog studija, kadeti/kinje bit će primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, profesionalnog razvoja i sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima.

Informacije u vezi s natječajem nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr, a dodatne obavijesti kandidati/kinje mogu dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane, stoji u priopćenju MORH-a.

Foto: MORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI