Mladež HDZ Tučepi složna ekipa na kojima stranka i ostvaruje svoju snagu

Mladež HDZ Tučepi složna ekipa na kojima stranka i ostvaruje svoju snagu

Sve ono što se događa proteklih dana svjedoči da se u HDZ-u nešto događa, nešto što popravlja vrijednost i požrtvovnost mladeži HDZ-a u Tučepima. Čini se da vremena ima dosta ali njega uvijek nedostaje pa treba odmah mobilizirati sve snage na terenu što ova vrijedna mladež čini svakodnevno. To je mladež koja je beskompromisno postizala dobre rezultate. I u ovom proteklom četverogodišnjem razdoblju moramo priznati bilo je puno svijetlih trenutaka i dosta pozitivnih stvari koji daju mladeži HDZ-a Tučepi nadu da bi mogli nastaviti kontinuitet pobjednika što bi im dalo mogućnost da završe već započete projekte.

Svakodnevno dobivaju pohvale od stranačke vrhuške HDZ-a u Zagrebu, a ne bježi od pohvala niti utemeljitelj HDZ-a Petar Jurišić kojemu je ova mladež svojim mukotrpnim radom i zalaganjem za svoju stranku prirasla srcu.

“Sve ostaje na onima koji su na terenu kao što to čini mladež HDZ-a Tučepi. Da će kod njih prevladati ono dobro što se događalo ne sumnjamo. Dati im daljnju priliku bilo bi najpametnije”, rekao je utemeljitelj HDZ-a Petar Jurišić.

“Zrak u Tučepima je ispunjen optimizmom i ako je suditi po tome vratit će se brzo onaj stari duh koji je prožimao složne i jedinstvene redove hadezeovaca. Ovakvo jedinstvo i ovakav optimizam koji mladež HDZ-a Tučepi svakodnevno pokazuje se trebao ranije preslikati na sve lokalne organizacije te ih probuditi svojim domoljubljem. HDZ je doveo Hrvatsku u slobodnu i demokratsku državu pa je na neki način stožerna stranka”, dodaje Jurišić.

HDZ Tučepi osnovan je 31.ožujka 1990. godine. Pripreme za osnivanje HDZ-a počele su u siječnju 1990. godine tajnim sastankom sa vodstvom HDZ-a Makarske u kući Frane Mravičića-Glavara. Koordinator s HDZ-om Makarska bio je Milan Jakić, prvi tajnik HDZ-a Tučepi.

Marijan Mravičić-Brico prvi je predsjednik HDZ-a Tučepi. HDZ Tučepi se uključuje u Hrvatsku stvarnost za razliku od nekih kojima Hrvatska država nije bila a nije ni danas prihvatljiva opcija. U sudbonosnim povijesnim trenucima pasivnost i neodlučnost smatra se izdajom. Nakon godina mudre šutnje takvi nas danas podučavaju demokraciji, ljudskim pravima, novinarskim slobodama, dakle svemu onome što su sustavno gazili i što je najžalosnije istini o domovinskom ratu u kojemu nisu sudjelovali. HDZ svoje aktivnosti usmjerava na politička i humanitarna djelovanja. Prosvjedi protiv Jugo-vojske, organiziranje mjesnih straža, osnivanje Narodne zaštite, iniciranje i osnivanje nenaoružanih dragovoljačkih odreda i ono najvažnije, osnivanje zbora narodne garde. Članovi HDZ-a masovno se uključuju u Hrvatsku vojsku tako da Tučepi formiraju 3. satniju 156. brigade koja djeluje na južnom vojištu od Štedrice sve do Prevlake. Veliku logističku podršku 3. satniji i cijeloj 156. brigadi dalo je hotelsko poduzeće Tučepi i tadašnji direktor Marko Luketina koji su u svoje objekte primili preko 1500 izbjeglica i prognanika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
1997. Tučepi dobijaju status općine i te godine HDZ izlazi na lokalne izbore i pobjeđuje relativnom većinom 41%.

HDZ ima pravo i obvezu podsjetiti da je hrvatski narod nakon dugih stoljeća, slijedeći upravo program i viziju HDZ-a, uspio ostvariti povijesni cilj uspostave slobodne i nezavisne, suverene i demokratske Hrvatske, što je temeljna pretpostavka njegova opstanka. Borba za Hrvatsku traje i danas, zato HDZ mora ostati stožerna nacionalna snaga koja će biti garancija hrvatske nezavisnosti.

Foto: HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI