Mitrikeski u emisiji HRT-a ‘Peti dan’: Novac koji dolazi Tomaševiću i platformi Možemo! treba zanimati SOA-u

Mitrikeski u emisiji HRT-a ‘Peti dan’: Novac koji dolazi Tomaševiću i platformi Možemo! treba zanimati SOA-u

U emisiji HRT-a ‘Peti dan’ govorilo se o lokalnim izborima i o platformi Možemo! kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, a dr. Petar Tomev Mitrikeski je rekao da bi Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) trebala provjeriti ono što stoji iza Tomaševića i njegove platforme i novac koji dolazi u njihove udruge.

“Ajmo sad vidjeti što stoji ideološki iza Možemo”, rekao je Petar Mitrikeski i dodao: “Vidim da u novinama predviđaju da će gospođa Benčić postati iduća premijerka. Na to se mogu samo nasmijati jer to nikakav ozbiljni kvantitativni podatak ne podržava”.

“Pozivam gledatelje da si provjere što je to Beogradski centar za sigurnosnu politiku i neka ga povežu sa Centrom za mirovne studije, a onda neka provjere koji Stiftungzi (njem. riječ za zakladu) iza toga stoje, pa će vidjeti da je riječ o zakladama koje teški njemački kapitalisti financiraju. Imate ono što je Hitler nazvao ‘životni prostor koji Njemačka treba’ zato jer nisu bili dovoljno organizirani da bi imali kolonije poput Francuza ili Engleza. Oni imaju potrebu širiti njemački kapitalizam. Ovi Stiftungzi koji su došli, nisu tu stigli da nam prodaju LGBT. Njih to ne zanima, to je samo način kako će oni privući pažnju i neki tip glasača. Onda će pustiti nekog poput Tomaševića, Benčić. Onda će ti ljudi početi govoriti kako će rješavati komunalne probleme, kako će općenito riješiti problem korupcije u Hrvatskoj. Nijedna država nikad nije riješila problem korupcije i ona je nerješiva. Jedino što možemo je da je svedemo u prihvatljive granice”, pojašnjava Mitrikeski.

“Cilj germanskog proširivanja prostora je da odavde sišu mozgove i kvalitetnu radnu snagu koja neće tražiti puno novaca. Onda će oni nama dovlačiti Filipince i Pakistance da nam popunjavaju nedostatak radne snage, dok mi njima popunjavamo nedostatak radne snage. To stoji iza Možemo i što moraju priznati. Stvar na komunalnim izborima svesti na ideologiju koja je prikrivena je nedopustivo. Tomašević mi je simpatičan, ali ono što iza njega stoji i novac koji dolazi u njihove udruge je nešto što treba zanimati SOA-u i ja se nadam da u brifinzima premijera i predsjednika te predsjednika Sabora, SOA dostavlja izvješća otkud taj novac stiže”, zaključio je Mitrikeski.

Autor/ Totalno/ Izvor/ HRT/ Foto: Universitas

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI