Miss Universe Mirna Naiia Marić posebna gošća IWC kluba Zagreb koji će preko humanitarne božićne tombole umjesto božićnog sajma donirati sredstva Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević

Miss Universe Mirna Naiia Marić posebna gošća IWC kluba Zagreb koji će preko humanitarne božićne tombole umjesto božićnog sajma donirati sredstva Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević

The International Women’s Club Zagreb odnosno Međunarodni ženski klub Zagreb osnovan je s ciljem stvaranja društvene mreže za međunarodne žene koje žive u Zagrebu. Ovaj multikulturni klub koji postoji već 27 godina okuplja međunarodne poslovne žene ili supružnice ambasadora, iseljenice koje prate mogućnost povezivanja, umrežavanja i druženja. Klub je neprofitna organizacija koja prikuplja novac u dobrotvorne svrhe organiziranjem raznih događanja. Sredstva se koriste za dobrobit žena i djece, fizički i socijalno ugroženih i starijih osoba diljem Hrvatske i kao takav je službeno registriran kod hrvatske vlade, izvjestila je Direkcija Miss Universe Hrvatske

Gotovo svakog mjeseca u godini članice kluba i njihovi gosti okupljaju se na sastanku radi druženja i ostvarivanja svojih ciljeva. Tako je i neposredno prije polu lockdowna održano druženje u Dežman baru kojem su prisustvovale i aktualna Miss Universe Hrvatske Mirna Naiia Marić te nekadašnja misica Ivana Delač u pratnji Marije Kraljević.

Predsjednica IWCZ Johanna Petreski te dopredsjednica IWCZ Agnieszka Gaworczuk  upoznale su članice sa budućim aktivnostima kao i informacijom o nemogućnosti održavanja Božićnog sajma zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom. Budući da je virus Covid-19 uzrokovao strah među nacijom gošća sastanka bila je i homeopatkinja Andrea Milović koja je savjetovala na koji način pomoću homeopatske terapije možemo osnažiti svoj imunološki sustav u borbi protiv virusa.

IWC Zagreb događaji koji financiraju dobrotvorne ciljeve su dobrotvorni ručkovi, večere ili čajevi i razne inicijative tijekom godine. Članovi kluba svake godine prikupljaju igračke, knjige, higijenske proizvode i prehrambene proizvode kako bi ih dali pojedincima ili obiteljima u siromašnim područjima, regijama pogođenim prirodnim katastrofama ili drugim ljudima u nevolji u Hrvatskoj.

IWC Zagreb najpoznatiji je po organizaciji Božićnog sajma, a ukupno je na taj način do ove godine prikupljeno preko šest milijuna kuna za hrvatske dobrotvorne organizacije kojima je ta pomoć prijeko potrebna. Pokrovitelj Božićnog sajma je predsjednik Republike Hrvatske uz podršku Grada Zagreba kao glavnog sponzora.

Zbog Covid-19 mjera IWCZ Božićni Sajam ove se godine ne može održati u svojem uobičajenom obliku već će biti organizirana božićna tombola.  Izvlačenje tombole održati će se ‘uživo’ putem IWCZ Facebook stranice u utorak 8. prosinca, a izabrani primatelj/korisnik sredstava je Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, koja je na prvoj crti borbe protiv koronavirusa u Hrvatskoj. Apelirano je i na domaće i međunarodne tvrtke te organizacije koje bi se također trebale uključiti svojom donacijom.

Foto: PR/IWC Zagreb 

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI