Miroslav Kutle iz “ratova” s hrvatskim pravosuđem izlazi kao pobjednik

Miroslav Kutle iz “ratova” s hrvatskim pravosuđem izlazi kao pobjednik

Miroslav Kutle je konačno dočekao pravdu i obustavljanjem postupka na Županijskom sudu u Zagrebu pobijedio je državu Hrvatsku.

Podsjetimo se da ga se teretilo da je iz Dione izvukao 120 milijuna kuna a optužno vijeće je ustvrdilo kako tužiteljstvo nije uspjelo dokazati kako je riječ o ratnom profiterstvu. S obzirom da osnovno djelo zlouporaba u gospodarstvu ušao u zastaru i sud nije mogao ništa drugo nego ga osloboditi.

Županijski sud je i ranije iz istih razloga odbacio nekoliko optužnica protiv odbjeglog tajkuna. Još 2010. godine je Kutle pravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog malverzacija u pretvorbu Gradskog podruma ali je Županijski sud prošlog srpnja obustavio i taj postupak zbog zastare.

Tužiteljstvo je tako izgubilo sve sporove i država je morala priznati da ustvari Kutle nije simbol kriminala pretvorbe kako su ga nazivali. Sve optužbe su dočekale svoju zastaru i Kutle iz “ratova” s hrvatskim pravosuđem sve češće izlazi kao pobjednik i može se vratiti iz BiH i slobodno šetati Hrvatskom.

Autor/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI