Državni vrh položio vijence na Mirogoju povodom proslave Oluje i Dana pobjede, odbili svratit na grob Gojka Šuška i generala Červenka

Državni vrh položio vijence na Mirogoju povodom proslave Oluje i Dana pobjede, odbili svratit na grob Gojka Šuška i generala Červenka

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja” u subotu su izaslanstva Hrvatskog sabora, Vlade RH i Grada Zagreba položili vijence na zagrebačkom groblju Mirogoj ispred Zida boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i na Krematoriju kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

I ove godine opet se zaobišao grob generala Červenka i Gojka Šuška, ratnog ministra obrane Republike Hrvatske i najbližeg suradnika dr. Franje Tuđmana, a sudeći prema medijima, u javnosti kao da nikad nije postojao.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Stranka čiji je bio potpredsjednik (HDZ) ne odaje mu počast već godinama, a njegov grob na Mirogoju dužnosnici te stranke zaobilaze u najširem luku.

Ako misle da imaju pravo kritički procjenjivati ulogu Gojka Šuška, ali ga nemaju pravo prešućivati. No, ponašanje HDZ-a prema Šušku paradigma je ponašanja prema ljudima koji su najzaslužniji za trijumf narodne volje u uspostavi suverene države. Gojko Šušak je bio narodni “HEROJ”.

General Ljubo Ćesić Rojs u razgovoru s našim portalom, ljut je i nezadovoljan ponašanjem ministra Dražena Bošnjakovića koji je odbio doći na grob Gojka Šuška, ministra obrane i potpredsjednika HDZ-a te na grob ratnog načelnika Glavnog stožera, generala Zvonimira Červenka.

General Rojs je ubrzo napisao poruku predsjedniku stranke HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću:

“Poštovani moj predsjedniče!

Delegacija Vlade RH, Hrvatskog Sabora, Ureda predsjednice i Gradonačelnik Grada Zagreba jutros u 9,00 sati prošli su 10 metara pored groba ratnog ministra obrane Gojka Šuška i NGS HV generala Zvonimira Červenka i na pitanje novinara ministar Bošnjaković kaže nije u protokolu da stanu pored njihovih grobova. Sramota!

Toliko koliko političari drže do Oluje. Ministar Šušak je bio prvi potpredsjednik HDZ a. To je još veća sramota za stranku koju smo mi stvarali.

Hrvatski Tuđmanov i Šuškov general Ljubo Ćesić Rojs”

Tekst i Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI