Plenković stao u obranu ministrice Žalac: “Odvajam priču s prometnom nesrećom i tu sam sve rekao.Treba nastaviti raditi ono na čemu je i do sada radila”

Plenković stao u obranu ministrice Žalac: “Odvajam priču s prometnom nesrećom i tu sam sve rekao.Treba nastaviti raditi ono na čemu je i do sada radila”

Hrvatski premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u petak u Bruxellesu da odvaja prometnu nesreću u kojoj je sudjelovala ministrica Gabrijela Žalac i slučaj s luksuznim mercedesom te da ona nastavlja raditi ono u čemu je do sada dosta napravila.

“Odvajam priču s prometnom nesrećom i tu sam sve rekao. O ovome drugome mi smo razgovarali i jučer sam rekao ono što je ministrica kazala meni i i što je rekla u javnosti. Nemam tu više što dodati, ona radi svoj posao i ima zadaću nastaviti na onome što smo radili u našem mandatu”, rekao je Plenković.

Dodao je da je ova vlada zatekla samo devet posto ugovorenih sredstava iz fondova Europske unije, da se sada to podiglo na 65 posto, a do kraja godine cilj je podići na 85 posto.

Plenković naglašava potrebu da javnost uvidi kolika je važnost europskih fondova za gospodarski razvoj, sustizanje bogatijih članica EU-a i za smanjivanje razlika u razvijenosti unutar Hrvatske.

“Ona radi upravo na ta oba projekta. Primjerice kroz projekt Slavonija, koji zbog važnosti detaljno pratim i znam koliko je do sada napravila i kolike smo iskorake napravili u posljednje vrijeme, a da ne govorimo o radu na nacionalnoj strategiji do 2030. Imamo mi još puno posla, a prometna nesreća se nažalost dogodila i pritom je najvažnije da je djevojčica dobro”, rekao je Plenković.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a u posljednje je vrijeme u središtu pozornosti nakon prometne nesreće u kojoj je bez važeće vozačke dozvole i naletjela na djevojčicu u Vinkovcima, te otkrića o najmu luksuznog mercedesa koji su od tvrtke šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja unajmili njezini roditelji. (Hina)

Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI