Ministrica Žalac: Dijelom smo reformu već napravili

Ministrica Žalac: Dijelom smo reformu već napravili

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac (HDZ) istaknula je u četvrtak kako su u njezinom ministarstvu reformu dijelom već napravili, a vjeruje da kad uvedu sustav strateškog planiranja do kraja, da će onda zaista konačno imati pregled, a za građane to znači da će sigurno biti bolji, učinkovitiji u provedbi projekata, posebice kad je u pitanju Europska unija i europski fondovi.

Novinari su ministricu Žalac prije današnje sjednice Vlade RH pitali koje će ona konkretno reforme napraviti u svom ministarstvu.

“Pa mislim da smo mi već našu dijelom napravili, a ja vjerujem kad uvedemo sustav strateškog planiranja do kraja, da ćemo zaista onda konačno imati pregled”, rekla je ministrica Žalac.

“Za građane to znači da ćemo sigurno biti bolji, učinkovitiji u provedbi projekata, posebice kad je u pitanju Europska unija i europski fondovi jer ćemo onda znati koje projekte imamo u pripremi s projektnom dokumentacijom i tako ćemo zaista konačno upravljati razvojem”, poručila je Žalac upitana što to znači za građane.

Novinari su pitali i kakva su joj očekivanja od nogometne utakmice koju naša reprezentacija u subotu igra protiv Rusije, a ministrica Žalac je poručila: “Pa, naravno da ćemo pobijediti. Jedva čekam”. Novinarima je rekla da ne ide na tu utakmicu u Rusiju zbog ranije dogovorenih obveza. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI