Ministrica Žalac: Nastavljamo aktivnosti na izradi Razvojnog sporazuma za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem

Ministrica Žalac: Nastavljamo aktivnosti na izradi Razvojnog sporazuma za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem

Ministrica regionalnoga razvoja i fonda Europske unije Gabrijela Žalac, u subotu je u Virovitici na četvrtoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, kazala da će se nastaviti aktivnosti na izradi Razvojnog sporazuma za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, kojem je cilj usuglasiti prioritete razvoja državne i županijske razine, odrediti strateške projekte te utvrditi financijska sredstva za provedbu tih projekata.

Najavila je i suradnju Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sa Svjetskom bankom kroz sklapanje Sporazuma o savjetodavnim uslugama (RAS sporazum), kojim će se utvrditi razvojna dijagnoza za pojedina područja u Slavoniji, što će omogućiti određivanje razvojnih investicija i strateških projekta regionalnoga razvoja koji će biti financirani sredstvima iz EU fondova.

Savjet daje podršku Ministarstvu regionalnoga razvoju i fondova Europske unije u sklapanju sporazuma o savjetodavnim uslugama sa Svjetskom bankom kroz koji će se utvrditi „razvojna dijagnoza“ za pojedina područja u Slavoniji koja imaju slični teritorijalni kapital i razvojne potencijale.

Savjetodavne usluge Svjetske banke pomoći će u definiranju lanaca vrijednosti i stvaranju razvojnih „hubova” i centara policentričnog razvoja kao generatora razvoja. Ujedno, cilj je i mapirati razvojne investicije i strateške projekte regionalnoga razvoja koji imaju mogućnost financiranja iz EU fondova, rekla je ministrica Žalac.

Autor/B.B./Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI