Ministrica kulture primila veleposlanike Mongolije i Burkine Faso

Ministrica kulture primila veleposlanike Mongolije i Burkine Faso

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u utorak, 19. prosinca 2017. godine u nastupni posjet veleposlanicu Mongolije NJ. E. Battungalag Gankhuurai kao i veleposlanika Burkine Faso NJ. E. Dieudonnéa Kerea.

Veleposlanica Gankhuurai navela je da postoji interes Mongolije da se unaprijedi bilateralna suradnja unatoč velikoj udaljenosti dviju zemalja te da Hrvatska postaje popularna turistička destinacija.
Budući da se sljedeće godine navršava 25. obljetnica uspostavljanja diplomatskih odnosa između Hrvatske i Mongolije, ministrica Obuljen Koržinek  predložila je da se obljetnica uspostavljanja diplomatskih odnosa u Hrvatskoj obilježi jednim kulturnim događanjem izvođača koja će gostovati u više europskih zemalja.
Budući da do sada nije postojala značajnija bilateralna suradnja između Hrvatske i Burkine Faso, veleposlanik Kere  istaknuo je želju za postupnim jačanjem suradnje. Ministrica Obuljen Koržinek istaknula je uspješnu dosadašnju multilateralnu suradnju u UNESCO-ovom Odbora za svjetsku baštinu kao i u Odboru za nematerijalnu baštinu.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI