Ministrica kulture i savjetnica predsjednice RH Renata Margaretić Urlić u posjeti Biogradu na Moru

Ministrica kulture i savjetnica predsjednice RH Renata Margaretić Urlić u posjeti Biogradu na Moru

Renata Margaretić Urlić, savjetnica predsjednice Republike Hrvatske za društvene djelatnosti i mlade i ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek posjetile su 21. prosinca 2017. godine, grad Biograd na Moru, gdje su obišle Zavičajni muzej i gradsku knjižnicu, kao i gradilište zgrade Pučkog učilišta i  kina.

Ravnatelj Zavičajnog muzeja Draženko Samardžić proveo ih je muzejom koji čuva vrijednu spomeničku baštinu iz bogate prošlosti biogradskog primorja i okolice. Muzej čuva jedinstvenu zbirku predmeta tereta mletačkog broda potonulog krajem XVI. st. u Pašmanskom kanalu kod otočića Gnalić.

Zgrada u kojoj je smješten muzej je spomenik kulture, a podignuta je na ruševinama srednjovjekovnih zidina pri kraju 18. i početkom 19. st. U pripremi je projekt temeljite obnove, rekonstrukcije i dogradnje muzeja, a u tijeku je prikupljanje projektne dokumentacije za prijavu na fondove Europske unije.

Gradonačelnik Biograda Ivan Knez, u pratnji načelnika općine Pakoštana Milivoja Kurtova, upoznao je savjetnicu i ministricu s planovima dovršetka velikog investicijskog projekta kompleksa Pučkog učilišta u sklopu kojeg će se nalaziti kino i knjižnica. Projekt se financira nacionalnim i europskom sredstvima, a Ministarstvo kulture je u razdoblju od 2010. do 2017. uložilo 5 milijuna kuna.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI