VATIKAN – Ministri Božinović i Medved na audijenciji kod Pape Franje

VATIKAN – Ministri Božinović i Medved na audijenciji kod Pape Franje

U povodom obilježavanja 20 godina Vojnog ordinarijata u Hrvatskoj papa Franjo primio je u srijedu u Vatikanu izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja koja su predvodili ministri Davor Božinović i Tomo Medved.

„Dragi prijatelji, došli ste u Rim u povodu dvadesete obljetnice osnutka Vojnog Ordinarijata u Republici Hrvatskoj. Neka Božji blagoslov bude uvijek nad vama i nad vašim obiteljima, kako biste mogli u povjerenoj vam misiji donositi u društvo nadu i mir”, poručio je papa Franjo hrvatskom izaslanstvu i hodočasnicima.

Nakon audijencije u Vatikanu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je na svom Twitteru da je održan prvi sastanak s predstavnicima žandarmerijskih snaga Države Vatikanskoga Grada s ciljem realizacije intenzivnije policijske suradnje koja je do sada postojala samo na razini osiguranja štićenih osoba.

Iz MUP-a smo preporučili i predstavili hrvatske proizvode za potrebe policije. U cilju unapređenja suradnje i produbljivanja uzajamnih odnosa dogovoren je skori posjet zapovjednika vatikanske žandarmerije Domenica Giania Hrvatskoj, objavio je ministar Davor Božinović.

Autor/H/B.B./Foto/MUP

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI