MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA: Osuđujemo vandalski čin ispisivanja crvene zvijezde na spomen-obilježju braniteljima

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA: Osuđujemo vandalski čin ispisivanja crvene zvijezde na spomen-obilježju braniteljima

Ministarstvo hrvatskih branitelja “najoštrije” osuđuje vandalski čin nad spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u zagrebačkoj Dubravi ispisivanjem simbola, crvene zvijezde, pod kojim je tijekom Domovinskog rata izvršena agresija na Republiku Hrvatsku i pod kojim su, ističe, počinjeni najteži zločini.

Sve aktivnosti Ministarstva usmjerene su ka zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja, osobito onih koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske državnosti i u čiji se spomen i čast podižu spomen-obilježja, priopćilo je ministarstvo.

Dignitet i žrtva poginulih hrvatskih branitelja, koji su najzaslužniji za obranu domovine i stvaranje samostalne i nezavisne Republike Hrvatske u kojoj danas živimo, ne smiju biti ni na koji način oskvrnuti. Stoga je svaka vrsta devastacije spomenika podignutih njima u čast, a osobito ispisivanjem simbola pod kojim je tijekom Domovinskog rata izvršena agresija na Republiku Hrvatsku, pod kojim su počinjeni najteži zločini i pod kojim su hrvatski branitelji izgubili svoje živote, vandalizam koji zaslužuje oštru osudu svih stanovnika Republike Hrvatske, ističe Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Očekujemo od hrvatske policije i pravosuđa da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja te apeliramo na sve hrvatske građane da se s posebnim pijetetom odnose prema svim spomenicima podignutima poginulim hrvatskim braniteljima, stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Ministarstva.

U zagrebačkoj Dubravi u srijedu ujutro je na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima osvanuo grafit u obliku crvene zvijezde.

Spomenik je podignut u čast žrtve 74 poginula hrvatska branitelja s područja Dubrave.

Autor/H/B.B./Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI