MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA: Ministar Medved nije radio pritisak na HRT

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA: Ministar Medved nije radio pritisak na HRT

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ni na koji način nije vršio pritisak ili intervenirao u program Hrvatske televizije, niti je napravio bilo kakav potez kojim bi ugrozio neovisnost javnog medija, objavljeno je u srijedu na internetskim stranicama Ministarstva, koje demantira tvrdnje pojedinih portalima što stvaraju konfuziju u javnosti.

Nastavno na nedavne medijske napise kojima se ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda optužuje za pokušaj direktnog uplitanja u program HRT-a te ga se neistinito optužuje za nezakonite radnje, čime se širu javnost dovodi u zabludu, radi potpunog, istinitog i objektivnog informiranja javnosti Ministarstvo hrvatskih branitelja dužno je reagirati.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ni na koji način nije vršio pritisak ili intervenirao u program Hrvatske televizije, niti je napravio bilo kakav potez kojim bi ugrozio neovisnost ove javne ustanove. Objavljeni sadržaj dopisa Ministarstva hrvatskih branitelja Ministarstvu kulture dovodi se u pogrešan i negativan kontekst u medijima, čime se pokušava stvoriti konfuzija u javnosti i nanijeti šteta ovoj instituciji i njenom čelniku.

Predmetnim aktom Ministarstvo hrvatskih branitelja dalo je svoje mišljenje na prijedlog programskih obveza Hrvatske radiotelevizije za razdoblje od 2018. do 2022. godine definiran prijedlogom Ugovora između Vlade RH i Hrvatske radiotelevizije, u sklopu javne rasprave koja se održavala tijekom lipnja 2017. godine.

Hrvatska radiotelevizija tada je i pisanim putem pozivala sve relevantne dionike, među kojima i braniteljske udruge, da svojim konstruktivnim prijedlozima doprinesu kvaliteti javne rasprave, a time i kvalitetnom sadržaju programskih obveza ovog javnog medijskog servisa te se obratila Ministarstvu hrvatskih branitelja sa zamolbom za pomoć pri ostvarivanju kontakta s reprezentativnim braniteljskim udrugama kako bi ih se uključilo u javnu raspravu.

U skladu s ovim činjenicama, kao resorno ministarstvo obavijestili smo braniteljske udruge te smo iskoristili mogućnost tijekom javnog savjetovanja načelnim pismom izraziti svoj stav i mišljenje kako bi veći naglasak trebao biti stavljen na proizvodnju i objavljivanje sadržaja namijenjenog promicanju istine o Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj i očuvanju digniteta hrvatskih branitelja i stradalnika.

Ministarstvo hrvatskih branitelja oštro odbacuje sve insinuacije o pokušajima direktnog uplitanja u program HRT-a i zanemarivanju zakona te osuđuje svaki pokušaj izazivanja skandala i manipulacije javnosti netočnim i proizvoljnim tvrdnjama neupućenih novinara kojima se stvara nemir i konfuzija u široj javnosti te se nanosi šteta ovoj instituciji,priopćeno je iz ministarstva hrvatskih branitelja.

Autor/B.B./Foto/Pixsell

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI