Ministar Tomo Medved: Ne zabrinjava me moguća odluka Vlade Srbije, neka se bave stanjem u svojoj zemlji

Ministar Tomo Medved: Ne zabrinjava me moguća odluka Vlade Srbije, neka se bave stanjem u svojoj zemlji

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak kako ga ne zabrinjava moguća odluka srbijanske Vlade po kojoj bi mu bio zabranjen ulazak u tu zemlju, pozvavši Srbiju da se pozabavi stanjem u svojoj državi, suoči se sa činjenicama iz novije povijesti te osobama koje i danas prema Hrvatskoj upućuju ratno huškačke poruke.

“To su njihove unutarnjopolitičke stvari i što se mene osobno tiče, apsolutno me to ne zabrinjava. Predlažem im da se pozabave svojim unutarnjopolitičkim pitanjima i suoče sa činjenicama iz novije povijesti”, rekao je ministar Medved novinarima ispred zgrade Vlade upitan kako komentira da bi se mogao naći na popisu osoba kojima je zabranjen ulazak u Srbiju.

Ministar hrvatskih branitelja istaknuo je kako je Republika Hrvatska donijela ispravnu odluku nakon niza provokacija i ratno huškačkih izjava srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina, dodavši kako reciprocitet kojeg najavljuju iz Srbije, nema nikakvog smisla.

Vlada Srbije u četvrtak će odlučiti o recipročnim mjerama koje je najavio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon što je srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu zabranjen ulazak u Hrvatsku. Beogradski mediji nagađaju da bi na tom popisu mogli biti ministri u hrvatskoj Vladi Tomo Medved i Damir Krstičević.

Ministar Medved naglasio je kako je hrvatska država znala i znat će uvijek naći odgovarajući način vođenja unutarnje i vanjske politike.

Podsjetio je da je Republika Hrvatska na svome državnom teritoriju vodila pravedan i obrambeni Domovinski rat, ponovivši kako nema smisla traženje Srbije nekakvih oblika reciprociteta.

Ministar Medved također je rekao kako ne želi ulaziti u unutarnje odnose u Republici Srbiji, ocjenivši kako bi bilo dobro da se u Srbiji pozabave stanjem u svojoj zemlji i osobama koje i danas iz Srbije prema Hrvatskoj upućuju ratno huškačke poruke. Upitan treba li hrvatska Vlada reagirati ukoliko mu Srbija zabrani ulaz u tu zemlju, ministar Medved je rekao kako je uvjeren da će Vlada RH i sva hrvatska tijela pronaći odgovarajući odgovor.

“Tu se radi o ozbiljnom političkom incidentu na način da se potpuno krivo sagledava i percipira stanje. Umjesto da se pozabave svojim dužnosnicima i da zaustave takav pristup prema Republici Hrvatskoj, neka se suoče s prošlošću, neka svoj narod suoče s prošlošću i sa svim onim što su činili 90-tih godina u Republici Hrvatskoj”, istaknuo je ministar hrvatskih branitelja.

Podsjetio je i kako iz Hrvatske prema Srbiji u zadnjih nekoliko godina nije bilo nikakvih poruka ili postupanja koji bi na bilo koji način motivirale za postupanje na takav način.

Ministar Medved naglasio je kako Republika Hrvatska vodi odgovornu politiku, članica je NATO-a i Europske unije te gradi državu na temelju pravednosti i Domovinskog rata, i na tome će i ostati.

Autor/H/B.B./Foto/Damjan Tadić/Cropix

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI