Ministar Tomislav Ćorić: Voda u Slavonskom Brodu i dalje nije za piće

Ministar Tomislav Ćorić: Voda u Slavonskom Brodu i dalje nije za piće

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić rekao je u četvrtak da, iako analize Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) pokazuju kako su u vodi u Slavonskom Brodu utvrđene količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti, to ne znači da se voda u tom gradu može koristiti za piće, istaknuvši kako je reakcija države u tom slučaju bila pravovremena.

“To nikako ne znači da je voda u Slavonskom Brodu u ovom trenutku za piće”, rekao je Ćorić novinarima prije početka sjednice Vlade, upitan o nalazu HZJZ-a.

Ministar Ćorić je i popio ponuđenu čašu vode koja je uzeta u Slavonskom Brodu.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je obavijest međuresornoga Stručnog povjerenstva za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji o kvaliteti vode u Slavonskome Brodu. U obavijesti stoji da su u uzorcima vode sa šest mjesta – bunara na vodocrpilištu, vodospreme i dva gospodarska subjekta, utvrđene količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti.

Ćorić je pojasnio da voda i dalje nije za piće jer će se, iako nalazi pokazuju da je s vodom sve u redu, uzorci uzimati i idućih dana te će Stručno povjerenstvo koje je sastavljeno pri Ministarstvu zdravstva odlučiti trenutak kada će obavijestiti građane da je voda za piće.

Upitan ima li informacije što je uzrok onečišćenja, poručio je kako o tome ne bi želio kalkulirati jer će o tome MUP i DORH izaći s rezultatima svojih istraga, rekao je ministar Ćorić.

Autor/H/B.B./Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI