Ministar Horvat: Ne može se reći da je plaća radnicima Uljanika za srpanj riješena

Ministar Horvat: Ne može se reći da je plaća radnicima Uljanika za srpanj riješena

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je u nedjelju kako se u ovom trenutku ne može reći da je plaća za srpanj za radnike Uljanika riješena te da su medijski napisi o njezinoj isplati putem kredita komercijalnih banaka i uz dogovor s Europskom komisijom dio špekulacija jer je tijekom nedjelje teško komunicirati s Europskom komisijom.

“U ovom trenutku mi još ne možemo komunicirati sa sigurnošću da je plaća za srpanj riješena, ali ono što sigurno jest je da je Vlada i tijekom vikenda intenzivno radila na pronalasku rješenja. Vjerujte mi da je u ovom trenutku kroz nedjelju teško komunicirati s Europskom komisijom”, izjavio je ministar Horvat za Dnevnik Nove TV.

Dodao je kako misli da su medijski napisi dio špekulacija te stvaranja “čudne tenzije vezane za sutrašnji možda i neplanirani dolazak radnika na Markov trg”.

“Moram podsjetiti hrvatsku javnost i sve akteri ovoga nemilog događaja za koji se pripremamo tijekom sutrašnjeg dana da radnici, kao vlasnici, u ovom trenutku imaju legitimno pravo na štrajk”, ustvrdio je ministar gospodarstva dodavši kako radnici moraju znati da oni kao partneri moraju pomoći u pronalasku rješenja.
Kazao je i kako je poslao poruku Upravi da moraju postati dionici toga procesa daleko aktivnije kao i strateški partner, ako jest i želi biti ozbiljan partner.

Mediji su tijekom poslijepodneva javljali, pozivajući se na neslužbene izvore, kako će se plaća za srpanj radnicima Uljanika rješavati preko komercijalnih banaka, a dogovor s Europskom komisijom je da se to neće tretirati kao nedozvoljena državna potpora, ukoliko će biti potrebna državna jamstva, već kao doprinos države planu restrukturiranja. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI