Ministar policije Božinović nije “Baba Vanga” da može predvidjeti kad će kome pasti na pamet da uradi onakav suludi čin napada na državne institucije. Odgovornost je na svima nama!

Ministar policije Božinović nije “Baba Vanga” da može predvidjeti kad će kome pasti na pamet da uradi onakav suludi čin napada na državne institucije. Odgovornost je na svima nama!

Načinima na koje političari dolaze do svojih pozicija i kako na njima ostaju u Hrvatskoj svakodnevno postaje instrument mržnja. Svaka osoba koja ulazi u politiku mora biti svjesna da svojim djelovanjem i riječima koje izgovore mora imati neku odgovornost. Eto, sad nažalost svjedočimo tehnikama političara koji se koriste u svrhu manipuliranja javnosti, napadima na šefove policije, na ministra policije. Moramo biti svjesni da u Hrvatskoj policiji nema policijskog službenika koji u ovom trenutku ne štiti građane. Svakodnevno svjedočimo o policiji koja je spremna pružiti pomoć svima kojima je potrebna pomoć. Pa čemu onda ovakvi suludi napadi i prozivke političara prema ministru policije Davoru Božinoviću koji je doveo umalo urušeni sustav policije u sami vrh, u europskoj pa čak i svjetskoj zajednici snaga sigurnosti. Najbolji pokazatelj je od suradnje s Europolom, Frontexom, Interpolom, američkom DEA, i mnogim drugim svjetskim službama sigurnosti. Za što je on to kriv? Ministar Božinović poduzeo je mjere kakve mu zakon dopušta, pa nije on “Baba Vanga” da može predvidjeti kad će kome pasti na pamet da uradi onakav suludi čin napada na državne institucije i pritom raniti policijskog službenika. Činjenica je da Božinović svoju dužnost obavlja i više nego odlično. Možda bi bilo puno bolje da političari više napokon shvate da mogu svojim riječima napuniti i pozitivnom i negativnom energijom, pa kada to shvate onda možemo krenuti prema tolerantnom društvu, dok to ne shvate nema nam pomaka a to sve ide na štetu svih građana. Svi mi koji imamo zdrave pameti osuđujemo brutalan čin momka koji je napao vatrenim oružjem državne institucije i počinio samoubojstvo. Političari u Hrvatskoj trebaju pripaziti na svoje izgovorene riječi i biti primjer društvu svojim ponašanjem, a tako i sami građani. Možda da su političari prije razmišljali o svojim riječima i bili uzor društvu a pogotovo mladima sada ne bi imali ranjenog policijskog službenika i jedan mladi život koji je nepovratno izgubljen. Mi nećemo prozivati već apeliramo na sve političare, vladajuće i oporbene da pripaze koje riječi izgovaraju u svojem javnom djelovanju, jer svaka njihova riječ ima težinu, kako prema dobru tako i prema zlu. Istina je uvijek pozitivan pojam.

Piše: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI