Ministar policije Božinović na društvenim mrežama zahvalio građanima na interesu za covid-potvrdama

Ministar policije Božinović na društvenim mrežama zahvalio građanima na interesu za covid-potvrdama

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, zahvalio se na Facebooku građanima na interesu za covid-potvrdama istaknuvši, da je u sedam dana u Hrvatskoj izdano 100.000 covid-potvrda, dok ih više od 1.7 milijuna osoba ima pravo na digitalnu EU covid-potvrdu.

“Hrvatski nacionalni sustav za izdavanje EU digitalne COVID potvrde potvrdio je punu funkcionalnost i interoperabilnost. Više od 100 000 građana preuzelo je svoju potvrdu u samo sedam dana.

Zahvaljujem građanima na interesu i napominjem kako više od 1.7 milijuna osoba, čiji su podaci u nadležnim registrima, ima pravo dobiti EU digitalnu COVID potvrdu. Kroz sustav korisničke podrške odgovoreno je na više od 2000 upita građana.

Provjera potvrda se provodi na graničnim prijelazima bez poteškoća i zastoja. Do sada je uspješno validirano više od 8000 EU DCP Poljske, Češke, Grčke, Danske, Bugarske, Latvije i Hrvatske, čime je potvrđena puna interoperabilnost među državama članicama.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je pozvala Republiku Hrvatsku da prezentira razvoj, implementaciju i rezultate Hrvatskog nacionalnog sustava za izdavanje EU DCP”, napisao je na facebooku potpredsjednik vlade i ministar policije Davor Božinović.

Podsjećamo, Europski parlament je danas odobrio uvođenje digitalnih potvrda EU-a da je osoba cijepljena, ima nov negativan rezultat testiranja ili da je preboljela covid-19 čime će se olakšati putovanja unutar Unije.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI