Ministar Krstičević čestitao svim vojnicima Dan Hrvatske vojske

Ministar Krstičević čestitao svim vojnicima Dan Hrvatske vojske

Ministar obrane Damir Krstičević čestitao je u subotu uoči ceremonije Velike smjene straže na Markovom trgu svim pripadnicima Hrvatske vojske njihov dan naglasivši da je ponosan što se nastavlja tradicija Hrvatske vojske i da je uvjeren u njezinu svijetlu budućnost.

Središnji događaj bila je ceremonija Velike smjene straže na Trgu sv. Marka koju su izveli pripadnici Počasno- zaštitne bojne pred brojnim okupljenim građanima i gostima te uz nazočnost predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Hrvatske vojske Kolinde Grabar-Kitarović, potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, načelnika glavnog stožera OSRH generala zbora Mirka Šundova, američkog veleposlanika Roberta Kohorsta, američkog vojnog izaslanika Roberta Mathersa te drugih visokih vojnih i civilnih dužnosnika.

Uoči ceremonije Velike smjene straže ministar Krstičević svim je pripadnicima Hrvatske vojske čestitao njihov dan naglasivši kako je uvjeren u njezinu svijetlu budućnost.

“Ponosni smo što nastavljamo tradiciju pobjedničke Hrvatske vojske i radimo sustavno na njezinom jačanju. U ovih 27 godina Hrvatska vojska je puno napredovala. Domovinski rat je temelj moderne Hrvatske, a hrvatski branitelji su kamen temeljac”, rekao je ministar Krstičević te naglasio kako je Hrvatska vojska na raspolaganju svom narodu u svim nedaćama. Također, ministar je podsjetio kako se zahvaljujući povećanju proračuna za obranu radi na poboljšanju standarda vojnika, časnika i dočasnika te kako se sustavno vraćaju materijalna prava koja su u funkciji bolje spremnosti pripadnika Hrvatske vojske.

“Ovu smo svečanost prošle godine, nakon 17 godina vratili na Markov trg. Danas hrvatski narod voli svoju vojsku. Možemo reći da se razvijamo na pravi način i kad vidim naše kadete siguran sam u svijetlu budućnost Hrvatske vojske”, zaključio je Krstičević te se zahvalio svim pripadnicima na izvršenju svih zadaća.

Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov rekao je kako se u Hrvatskoj vojsci postupno uvode nove i održavaju postojeće sposobnosti izdvojivši nabavu Panzer haubica, Kiowa Warrior helikoptera te integraciju sustava bespilotnih letjelica i komunikacijsko-informacijskog sustava.

“Siguran sam da smo na pravom putu i da možemo biti zadovoljni s ovim stanjem koje imamo”, zaključio je general Šundov.

Zapovjednik Počasno-zaštitne bojne brigadir Elvis Burčul nakon Velike smjene straže istaknuo je kako su ceremoniju izveli pripadnici koji su u vojsci svega nekoliko mjeseci.

“Oni su najbolji od najboljih što Hrvatska vojska ima. U svega nekoliko mjeseci svladali su ovu zahtjevnu koreografiju”, rekao je brigadir Burčul.

Nakon svečane smjene straže na Trgu svetog Marka Počasno zaština bojna sličan program za okupljene građane i turiste izvela je i na Trgu bana Jelačića, kao i Orkestar Oružanih snaga.

Autor/H/B.B./Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI