Ministar Krstičević otvara Svjetski CSCM Kongres u Cavtatu

Ministar Krstičević otvara Svjetski CSCM Kongres u Cavtatu

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević otvorit će u ponedjeljak, 3. rujna, 10. Svjetski kongres o kemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj znanosti i nadzoru posljedica (CSCM – World Congress on CBRNe Science & Consequence Management), priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva obrane RH (MORH).

CSCM Kongres održava se u hotelu Croatia u Cavtatu do 6. rujna.

Ministar obrane Krstičević održat će predavanje na temu “Koncept sustava domovinske sigurnosti Republike Hrvatske u odgovoru na suvremene prijetnje” i kao predsjednik Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti govorit će o aktualnim sigurnosnima izazovima, upravljanju sigurnosnim rizicima te konceptu i razvoju Sustava domovinske sigurnosti u Republici Hrvatskoj, navode iz MORH-a.

Kongres se održava u organizaciji Međunarodnog organizacijskog i međunarodnog znanstvenog odbora, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i OSDIFE-a uz suorganizacijsku potporu međunarodnih (EUCOM, US-DTRA, OPCW) i domaćih (MUP, MORH, MVEP, IRB, TTF, HKKOI) institucija.

Bit će izlagane teme iz područja upravljanja biološkom raznolikosti, kemijskog oružja, radioloških i nuklearnih prijetnji, CBRN forenzike i nadzora posljedica te nacionalnih i međunarodnih CBRN zakonskih direktiva.

CSCM Kongres o znanosti o CBRNe tehnologijama i oružju, prijetnjama i nadzoru posljedica njihove uporabe u vojne i terorističke svrhe, redovito okuplja više od 200 visoko rangiranih znanstvenika i profesionalaca iz područja medicine, toksikologije, biokemijskih znanosti, fizike i biotehnoloških znanosti, iz 40-tak država svijeta. (Hina)

Foto/MORH/M.Čobanović

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI