Ministar Krstičević dao podršku Kosovu na putu u NATO

Ministar Krstičević dao podršku Kosovu na putu u NATO

Spremni smo udijeliti sva znanja i pomoć Kosovu na njihovom euroatlantskom putu, kao što smo pomogli Crnoj Gori, kao što pomažemo Makedoniji i Bosni i Hercegovini, poručio je u srijedu hrvatski ministar obrane Damir Krstičević nakon sastanka s kosovskim ministrom Rrustemom Berishom u Zagrebu.

“Hrvatska vojska je primjer profesionalne i vrhunske uvježbanosti te smo tako spremni udijeliti sva znanja našem partneru Kosovu i pomoći im na njihovom euroatlantskom putu kao što smo pomogli Crnoj Gori, a pomažemo Makedoniji i Bosni i Hercegovini”, rekao je Krstičević.

Kosovski ministar Berisha bio je u hrvatskoj tvornici oružja

Berisha je rekao da je Kosovu Hrvatska prijateljska zemlja i strateški partner od kojeg se može puno naučiti.

“Ovim susretom želimo unaprijediti suradnju koja je u interesu naših zemalja, ali i mira i stabilnosti cijele regije”, rekao je ministar KSS-a, Rrustem Berisha.

Na sastanku ministara je bilo govora i o procesu transformacije KSS-a o kojem je Kosovo glasovalo prošli mjesec u parlamentu. Berisha je upoznao Krstičevića s nacrtima triju zakona i konstatirao da su oni “u skladu s ustavom te da će novi mandat KSS-a biti u interesu svih građana”.

Berisha je tijekom boravka u Hrvatskoj bio i u tvrtki za proizvodnju vojne opreme i oružja HS-Produktu, što je prema Krstičeviću bila dobra prilika za pripremu opremanja i modernizacije KSS-a, ali i za hrvatsku vojnu industriju.

Naglasak je bio i na dobroj suradnji u području izobrazbe. Krstičević je napomenuo da je u zadnjih pet godina 40 pripadnika KSS-a obučeno na hrvatskom vojnom učilištu.

U sklopu službenog posjeta izaslanstva će posjetiti i RACVIAC – Centar za sigurnosnu suradnju te Središte za međunarodne vojne operacije u Rakitju. (Hina)

Foto i video/MORH/J. Kopi

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI