Ministar Horvat: Intenzivno se radi na osiguranju dviju plaća za radnike Uljanik grupe

Ministar Horvat: Intenzivno se radi na osiguranju dviju plaća za radnike Uljanik grupe

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je u ponedjeljak, nakon sastanka s predstavnicima Štrajkaškog odbora pulskog i riječkog brodogradilišta, da se intenzivno radi na osiguranju dviju plaća za radnike Uljanik grupe, te se nada da će do kraja tjedna imati rješenje barem za jednu plaću.

“Intenzivno se radi na osiguranju dviju plaća za radnike Uljanik grupe, nadam se da ćemo do kraja tjedna imati rješenje barem za jednu plaću”, rekao je Horvat novinarima nakon sastanka s predstavnicima Štrajkaškog odbora brodogradilišta Uljanik i 3. maj.

Na sastanku je, kaže, postignut konsenzus da se želi brodogradnju u Puli i Rijeci, ali s drugačijim modalitetom, kako bi ta brodogradilišta postala profitabilna.

Nemojmo dozvoliti da nam se ova situacija ponovi, poručio je Horvat istaknuvši kako je to zadnja šansa da se privedu svrsi brodogradilišta da bi jednom postali profitabilnim trgovačkim društvima.

Nadzorni odbor i Skupština Uljanik grupe trebaju donijeti odluku o budućnosti uprava, rekao je Horvat.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel rekao je novinarima da će se kroz komercijalni kredit nekih banaka osigurati sredstva za plaće, a radnici će prekinuti štrajk čim dobiju plaće za srpanj. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI