MINISTAR HRVATSKIH BRANITELJA Medved: Puna potpora ukrajinskom narodu

MINISTAR HRVATSKIH BRANITELJA Medved: Puna potpora ukrajinskom narodu

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u petak kako Hrvatska nije nikoga poticala, niti će ikoga poticati na odlazak u rat u Ukrajinu, niti je organizirala bilo kakav oblik odlaska.

Tijekom završne identifikacije posmrtnih ostataka žrtava ekshumiranih iz masovne grobnice u Boboti ministar Medved, odgovarajući na pitanja novinara, pozvao je sve one koji “razmatraju inicijativu za mogući odlazak u Ukrajinu da shvate opasnosti” u toj zemlji.

“Budimo svjesni da je tamo iznimno opasno i da prije nekakvih odluka zaista shvate opasnosti toga”, rekao je i pozvao sve da ne idu u Ukrajinu jer Hrvatska kroz pomoć kakvu je do sada pružala toj zemlji na najbolji mogući način iskazuje svoju odanost i pomoć ukrajinskom narodu u ruskoj agresiji kojoj su izvrgnuti.

Na pitanje novinara je li pozivanje našega vojnog izaslanika u Rusiji bio pokušaj zastrašivanja Hrvatske, Medved je odgovorio da to ne bi nazvao zastrašivanjem Hrvatske jer to nije niti moguće.

Puna potpora ukrajinskom narodu i prihvat izbjeglica i prognanika

“Hrvatska je vrlo jasno iznijela svoj stav i opredjeljenje u pogledu ruske agresije na Ukrajinu”, rekao je Medved i dodao da je Hrvatska pružila punu potporu ukrajinskom narodu kad je riječ o donošenju odluke o pomoći i potpori sankcijama, koje su jedinstveno donesene u kontekstu odluke EU-a i prihvata izbjeglica i prognanika iz Ukrajine.

Smatra da je jasan motiv zbog kojega je Rusija pozvala našeg vojnog izaslanika u vezi s uključivanjem pojedinih građana u redove branitelja Ukrajine, no Hrvatska, istaknuo je, nije nikoga poticala, niti će ikoga poticati na odlazak u rat u Ukrajinu, niti je organizirala bilo kakav oblik odlaska.

Štoviše, Hrvatska je svoj doprinos dala u pogledu humanitarnog pružanja pomoći prihvata izbjeglica i svih mjera u okviru EU-a, rekao je Medved.

Izvor: Hina / Vlada/ Foto: Screenshot/ Hina

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI