Ministar Božinović: “Split je siguran grad, možemo stajati iza te tvrdnje”

Ministar Božinović: “Split je siguran grad, možemo stajati iza te tvrdnje”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je poručio da je Split siguran grad unatoč izoliranim incidentima, koji su u zadnje vrijeme možda stvorili drugačiju percepciju u javnosti.

Split je siguran grad kao što je i Hrvatska sigurna država, odgovorio je ministar Božinović novinarima upitan za sigurnost u tom gradu nakon ovotjednog napada na policajce i pucnjave u ugostiteljskom objektu.

“Svi naši pokazatelji su takvi da možemo stajati iza te tvrdnje. Razriješenost kaznenih djela u Splitu je veća nego što je bila u ovo doba prošle godine, kao što je i broj kaznenih djela manji”, izjavio je Božinović uoči svečane sjednice splitskog Gradskog vijeća, na kojoj su sudjelovali i članovi vlade.

Napade i pucnjavu koji su se ovih dana dogodili u Splitu nazvao je “izoliranim incidentima koji stvore jednu vrstu percepcije”, no to je, smatra Božinović, daleko od stvarnosti.

U Ministarstvu unutarnjih poslova, poručuje, vrlo se ozbiljno pripremaju za turističku sezonu i održavanje javnoga reda i mira.

“Evo, možete svjedočiti i sami o ovoj slici ovdje gdje će se okupiti vrh države. U bilo kojoj drugoj državi na svijetu ovakva interakcija s prolaznicima bila bi nemoguća”, istaknuo je ministar Božinović jučer uoči svečane sjednice Vlade RH Splitu.

Autor/HINA/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI