Pula: Radnici Uljanika u mimohodu koji podržavaju sva tri sindikata

Pula: Radnici Uljanika u mimohodu koji podržavaju sva tri sindikata

Radnici Uljanika krenuli su u četvrtak ujutro u devet sati u mimohod Pulom, koji podržavaju sva tri sindikata – Sindikat metalaca Hrvatske, Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije i Jadranski sindikat, kao i Štrajkački odbor, a mimohod je prijavljen policiji.

Nakon okupljanja unutar brodogradilišta, radnici Uljanika krenuli su u četvrtak, drugoga dana općeg štrajka, u mimohod Pulom.

Novinarima su se u četvrtak ujutro obratili i predsjednici triju sindikata koji su također, kao i radnici, zatražili ostavku Uprave.

“S obzirom da zahtjev za ostavkom Uprave Uljanik Grupe ne može biti legalan zahtjev za štrajk, sindikati koji djeluju u Uljanik Grupi, izvan zahtjeva Štrajkačkog odbora, koji traži isplatu plaće za srpanj, traže da Uprava društva podnese ostavku, kao moralno odgovoran čin zbog cjelokupne situacije u koju su, bez svoje krivnje, dovedeni radnici Uljanika”, stoji u zahtjevi triju sindikata.

Ako Uprava na podnese ostavku na temelju ovoga zahtjeva, sindikati koji djeluju u Uljanik Grupi traže da Skupština društva i Nadzorni odbora smijeni Upravu, sukladno pozitivnim zakonskim propisima, istaknuto je u zahtjevu što su ga potpisali predstavnici triju sindikata – Sindikata metalaca Hrvatske, Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije i Jadranskoga sindikata. (Hina)

Foto/Dusko Marusic/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI