IZBOR U KBC SESTRE MILOSRDNICE: Aktualni ravnatelj prof. dr. Mario Zovak ima sve predispozicije da i dalje ostane na tom mjestu i sve drugo bi bio promašaj

IZBOR U KBC SESTRE MILOSRDNICE: Aktualni ravnatelj prof. dr. Mario Zovak ima sve predispozicije da i dalje ostane na tom mjestu i sve drugo bi bio promašaj

Vrlo brzo ćemo znati tko će u narednom razdoblju voditi KBC Sestre milosrdnice“ a sigurni smo da oni koji će o tome donijeti odluku neće pogriješiti. Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice osnovan je 1846. godine i jedna je od najstarijih i najvećih zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj.

Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice održava svoj ugled i značaj već sto i šezdeset godina njegujući dobru tradiciju hrvatske medicine: stručnost u radu, znanstveno istraživanje u području medicinskih znanosti i obrazovanje studenata, mladih liječnika i drugih stručnjaka u zdravstvu. Zbog čega to napominjemo? Iz jednostavnog razloga da nije svejedno tko će biti na čelu ove medicinske ustanove.

Aktualni ravnatelj prof. dr. Mario Zovak ima sve predispozicije da i dalje ostane na tom mjestu i sve drugo bi bio promašaj. Podsjetimo se da je i u vrijeme pandemije „vinogradska“ radila bez prestanka i to vrlo uspješno. I njegova biografija govori u korist toga da i dalje ostane na tom mjestu. Diplomirao je i doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Predstojnik je Klinike za kirurgiju KBC Sestre milosrdnice i ravnatelj KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu. Specijalist je opće i abdominalne kirurgije. Stručno se usavršavao u Ljubljani, Madridu i Parizu. Organizirao je brojne međunarodne kongrese, dopredsjednik je Hrvatskog društva za hepatobilijarnu i pankreatičnu kirurgiju HLZ-a, predsjednik je Povjerenstva Ministarstva zdravstva RH za polaganje specijalističkih i subspecijalističkih ispita, član je Odbora za zdravstvo Sabora RH, član je Hrvatskog kirurškog društva, Međunarodne hepatobilijarne asocijacije i Međunarodne udruge kirurga i gastroenterologa. Predavač je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Zdravstvenom veleučilištu, te Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Prekidati kontinuitet i planove i programe bilo bi samo štetno tako da vjerujemo da će komisija donijeti jedinu ispravnu odluku a ta je da Mario Zovak ostaje ravnatelj KBC Sestre milosrdnice što žele apsolutno svi zaposlenici te bolnice a i šire. Nadamo se da će razum predvladati politiku i dozvoliti “Heroju Vinogradske” da nastavi sa svojim radom.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI